Om oss

Våren 2014 satt några vänner på sitt stammis-café i centrala Malmö och dividerade om hur svårt det är att hitta riktigt goda och bra produkter som inte innehåller mängder av palmolja och andra oförklarliga E-medel. Just vid det tillfället slutade diskussionen med en extra bit chokladkaka och en påfyllning av kaffet, men tankarna slutade inte snurra.

Ett par månader senare råkade en av dessa vänner (Tony, som är grundaren av godsaker.se) snubbla över just domänen Godsaker.se och detta gav nytt liv åt tankarna. Tankarna om en plats där alla kan kan hitta goda produkter. Tankarna om en plats där man kan hitta det som smakar gott och som samtidigt är snällt mot både miljön och den som smakar.

De kommande åren träffade Tony leverantörer i både när och fjärran och massor av potentiella godsaker analyserades så vetenskapligt att hans gamla kemi- och hemkunskaps-lärare hade blivit tårögda. Testerna av alla godsaker genomfördes oftast med en kombo av kaffe, vin, juice och ett anteckningsblock (Vad juicen gjorde där förstår vi inte heller, men Tony är som han är).

Om vi spolar fram bandet till sommaren 2017 så har nu arbetet burit frukt. Vi har hittat leverantörer som kan leva upp till kraven om både schyssta arbetsvillkor och miljötänk som sträcker sig längre än nästippen, samtidigt som det som produceras inte innehåller allt det där skräpet som det är så lätt att hitta i ”vanliga” godsaker.

Så, strax tre år efter den där koppen kaffe med chokladkaka öppnar vi nu dörrarna till godsaker.se. Vi börjar med ett begränsat sortiment från sex olika producenter från olika platser på vårt klot: Vi har Kichwafolket (en indianstam som gör magisk choklad) från Peru, Rococo från England, Marou från Vietnam, Guido Castagna från Italien och några till. Självklart kommer vi att fylla på med fler godsaker regelbundet och lika självklart kommer vi att hålla dig uppdaterad med allt gott som är på gång.

Allt du behöver göra är att hålla ett öga på vår sida eller anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Just nyhetsbrevet är en bra sak att hålla koll på, då du kommer att bli en hejare på choklad och andra godsaker samtidigt som du inte kommer missa våra goda erbjudanden.

Varje månad kommer vi be några av våra läsare om hjälp med att provsmaka choklad åt oss. Det betyder att vi kommer höra av oss via e-post och be om din adress så att vi kan skicka ut ett litet smakprov där vi ber dig vända tillbaks med vad just du tycker. Det är ju trots allt inte bara våra smaklökar som räknas.

Vi som arbetar med Godsaker.se är ett glatt gäng som älskar vår choklad och våra godsaker. I helt ostrukturerad ordning är det Felix, Anna, Mia, Ellen och Tony som ser till att choklad och andra godsaker hittar hem till dig som är kund hos oss på Godsaker.se.

Felix och Ellen driver även ett supermysigt café i Malmö, så om du bor i de sydliga delarna av vårt avlånga land rekommenderas det varmt att du tar och svänger förbi Café Knus på Västra Rönneholmsvägen 53 i Malmö. Där kan du förutom att hämta ut beställningar (du slipper frakten), även sitta ner och få en kaffe gjord med kärlek tillsammans med en hembakad kaka.

Inte att förglömma; för att Godsaker.se skall fungera och hålla skatteverket glada så ”ägs” butiken Godsaker.se av Manjo Trading AB som är ett litet bolag vars kontaktuppgifter ni hittar nedan.

Manjo Trading AB
Konsultgatan 26
215 69 MALMÖ

Org.nr. 556911-3219

Är det så att du vill komma i kontakt med oss på Godsaker.se så gör du det enklast via kontaktformuläret bakom följande länk https://godsaker.se/kontakt/

Må så gott.
Tony Johansson
Grundare av Godsaker.se